Sådan vælger du den bedste mikrofon til dit hjemmestudie

Sådan vælger du den bedste mikrofon til dit hjemmestudie

Er du i tvivl om hvilken mikrofon, der er bedst for dig at vælge til dit hjemmestudie? Så læs med her, hvor vi guider og præsenterer dig for forskellige muligheder.

At finde en mikrofon kan være noget af en jungle at begive sig ud i, for der er rigtigt mange forskellige på markedet. Og er du nybegynder i at bruge mikrofon, har du måske svært ved at høre den store forskel og vide, hvad du skal kigge efter, og derfor kan det være svært at vælge.
Helt overordnet kan det oftest være smart at starte med et mikrofon-bundle, som indeholder et popfilter, en mikrofon og en akustisk skum-skærm. På den måde er du sikret, at du får alt, hvad du behøver med det samme.

Vi anbefaler et par af industriens mest anerkendte mikrofoner, som er i det lavere prisleje, men stadig giver høj kvalitet for pengene.

SE Electronics X1S

Dette er en super god mikrofon til begyndere og øvede, da den har masse af dybde, men samtidig også en lækker kant, der hverken er for skarp eller blød. Den kan fås i et bundle, hvor der både medfølger et popfilter og en akustisk skum-skærm, som giver dig de bedste omstændigheder for at optage. Denne mikrofon bruger phantom-power. Det samlede bundle fås til omkring 1700 kroner.

RODE NT1-A

Denne mikrofon er nok den mest anerkendte mikrofon til begyndere og øvede verden over. Navnet RØDE bliver forbundet med kvalitet for få penge, og man kan bestemt ikke gå galt i byen med denne mikrofon. Den tilbydes også som et bundle; dog uden akustisk skum-skærm. Mikrofonen kan sammenlignes meget med den tidligere nævnte mikrofon; blot en lidt anden lyd, et anderledes udseende og med andre features. Mikrofonen bruger også phantom-power, og man kan få det samlede bundle for omkring 1300 kroner.

Shure SM7B

Sammen med NT1-A mikrofonen fra RØDE, er denne mikrofon også super anerkendt verden over. Den bruges til mange forskellige typer af optagelser. For eksempel bruges den meget til podcasts og voice-overs. Lyden er en del blødere, og den er mindre skarp i forhold til de 2 andre mikrofoner. Den kan opfattes som en varmere lyd. Mikrofonens pris er omkring 2800 kroner.

Uanset hvilken af de tre mikrofoner, du vælger, kan du ikke gå galt i byen med nogle af dem. De har alle en lidt forskellig lyd, hvor de 2 første er i samme prisleje, og den sidstnævnte er lidt dyrere. Det kommer helt an på hvilken type lyd, du leder efter, og vi vil derfor anbefale dig, at du prøver mere end en mikrofon, før du beslutter dig.

Vi ønsker dig en rigtig god rejse med din musik.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon