Hvad er effektpedaler?

Og hvorfor er de gode at anvende?

Hvad er effektpedaler?

Fortæller alle dig, at en effektpedal kan tage dit guitarspil til næste niveau, men er du i tvivl om, hvad en effektpedal egentlig er, og hvordan du kan bruge dem?
Følg med her, hvor vi guider dig hele vejen.

Hvad er effektpedaler helt præcist?

Effekt- eller guitarpedaler kan være et vigtigt redskab til dig, der gerne vil gøre din guitar lidt mere interessant. Generelt set kan din forstærker definere den overordnede lyd, din guitar har, mens pedalerne giver dig mere kontrol over individuelle effekter og måder at modulere lyd på. Du kan for eksempel have en rumklang-effektpedal, der gør, at din lyd føles større og giver hvert et strum en længere hale. Derudover kan du også vælge effekter, der gør din lyd mere forvrænget eller varm. På den fede måde.

Hvorfor har jeg brug for en effektpedal?

Kort sagt har du brug for en effektpedal, hvis du ønsker at tage dig selv til næste niveau i processen. Hvis du har lyst til at lære om lydmodulation, og hvordan forskellige enheder kan have en kæmpe effekt på, hvordan lyd opfattes. Effektpedaler er med til at skabe interessante tone-teksturer og kan bidrage til, at du udvider dine kreative horisonter som musiker.

Hvordan du kommer i gang, hvis du er nybegynder på pedalerne 

Ligesom med så meget andet, er det som nybegynder bedst at starte ud i det små og simple. Man kan altid bygge på. Derfor anbefaler vi, at du starter ud med en effektpedal med et par enkelte mulige modulationer, og oftest kan det være en god idé at undersøge lidt på forhånd, hvordan forskellige typer effekter lyder, og hvad de hver især gør godt for lyden. 

Hvordan bruger jeg en effektpedal – helt konkret? 

Du starter med at tage dit guitarkabel og smider den ene ende i guitaren og den anden i effektpedalen. Herefter tager du endnu et guitarkabel og forbinder det mellem din effektpedal og forstærker. Nu har du skabt det, vi kalder en effektkæde, og du kan komme i gang med at bruge den nye pedals fulde potentiale. Test de forskellige knapper og lyt, hvad de gør for din lyd.

Vi ønsker dig rigtigt god fornøjelse med at gå på opdagelse i lydens kreative univers!Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon