Sådan udgiver du selv din musik på streamingtjenesterne

Sådan udgiver du selv din musik på streamingtjenesterne

Drømmer du om at udgive din musik på Spotify, iTunes, TIDAL eller andre tjenester?
Så følg med her, hvor vi guider dig i, hvordan du gør det helt selv.

Der var engang, hvor det at udgive musik kun var noget, man gjorde igennem et pladeselskab. Kunstnere skulle igennem den helt lange rejse fra at blive signet til derefter at få den gyldne mulighed for at få deres musik udgivet. I dag er det heldigvis helt anderledes, da du let kan gøre det helt selv. Selvom streamingtjenesterne har ændret musikbranchen på godt og ondt, så er én ting sikkert, og det er, at de er kommet for at blive. Med flere og flere kommende mindre distributionsselskaber, så bliver det kun lettere tilgængeligt at udgive sin egen musik helt selv.

Trin 1

Først skal du finde dig et distributionsselskab og en betalingsmåde, du føler, der passer til dig. Der er forskellige måder at udgive din egen musik på. Du kan f.eks. betale en årlig pris per sang, som typisk er omkring 75DKK, hvor din sang så ligger på størstedelen af streamingtjenesterne. Den anden måde er at betale et årligt/månedligt abonnement, hvor du kan udgive lige så mange sange, du har lyst til. Disse priser varierer typisk mellem 300DKK og 600DKK per år. Det er helt op til dig selv at bestemme, hvad du føler, der passer dig bedst. Den sidstnævnte mulighed giver lidt mere frihed, men kommer også med en højere omkostning på fast basis. Hvis du allerede nu har flere sange klar og tanker om at udgive mere end bare 1 sang i år, så kan det anbefales, at du investerer i et årligt/månedligt abonnement.

DiGiDi er et dansk selskab, som er meget anerkendt, og huser mange forskellige kunstnere her i Danmark, der enten udgiver igennem dem selv eller egne mindre (plade)selskaber. De har et stort reach, hvor de har gode muligheder angående pitch til playlister og er derfor spændende, når det kommer til seriøse projekter. Man køber en andel á 1000DKK for at være med og betaler en månedlig pris, hvor man så kan udgive et ubegrænset antal sange. Selskabet tager en minimal procent til lønning af medarbejdere og driftsomkostninger, men har til fordel, at de har telefonisk support alle hverdage og kontor i København.

Distrokid er et amerikansk selskab, der også er meget anerkendt – blot på et mere globalt plan. De distribuerer til et kæmpe antal platforme; noget som mange andre selskaber ikke opnår lige så godt. Selskabet har desværre et rygte for utrolig dårlig kundeservice og er svære at få fat i. De har nogenlunde samme betalingsmåde som DiGiDi, hvor du betaler et beløb hvert år, mens du kan udgive lige så mange sange, du har lyst til.

TuneCore er også et amerikansk selskab, men fungerer på den anden måde, hvor man betaler et up-front beløb hver gang, man skal udgive en sang, der gentages hvert år på den pågældende dato. De er også meget anerkendte, hvad angår distribution og har ry for helt fin kundeservice. Denne type betalingsmåde kan dog gå hen og blive dyrere, da jo flere sange du har liggende, jo mere skal du betale hvert år. Til gengæld har det en lavere risikofaktor, da det er billigere blot at smide en enkelt sang ud.

Spinnup er originalt set et svensk selskab, men findes nu på globalt plan og er også anset for at være godt. Betalingsmåden fungerer på samme måde som TuneCore, hvor der betales en årlig udgift per sang i stedet for det årlige beløb, hvor du kan udgive ubegrænset. Dette selskab har den fordel, at det er skabt af Universal Music Group, hvilket gør, at du i teorien er i tættere kontakt med pladeselskabet. De har en række talentspejdere på platformen, som du kan sende sin musik til, hvor de normalt lytter og giver feedback.

Trin 2

Når har du valgt en betalingsmåde og et selskab, som du ønsker at udgive din musik igennem, så er dit næste skridt at få færdiggjort din sang, så den er klar til udgivelse. Du får altså brug for din sang i enten .WAV eller .MP3 format samt et coverbillede i .JPG eller .PNG format, som typisk vil have en opløsning på 3000×3000.

Trin 3

Din sang er klar, og du er klar til at udgive den. Hop ind på det distributionsselskab, du har valgt, opret en konto og send din sang afsted. Du kan typisk vælge imellem at få den ud så hurtigt som muligt, og derved er det tilfældigt, hvilken dag den når at komme ud – ELLER du kan vælge en udgivelsesdato, som typisk er 1-2 uger fremad. Hvis du vælger den sidste måde, kan du forberede din udgivelse mere og skabe en plan for det, hvilket kan være smart.

Trin 4

SÅDAN! Din udgivelse er nu ude på alle streamingtjenesterne, og du er helt oppe at køre. Husk at nyde det. Tillykke med din første udgivelse!

Vi ønsker dig en god rejse med din musik.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon