Er det bedst at udgive en single, en EP eller et album?

Er det bedst at udgive en single, en EP eller et album?

Går du og grubler over, hvordan det er smartest for dig at udgive din nye sang? Så læs med her, hvor vi baner vejen for dig og din næste udgivelse.

Om du er nybegynder eller en etableret kunstner, kan det være virkelig svært at bestemme sig for, hvilken start du vil give dit soloprojekt eller band. Hvordan udgiver du bedst din nye musik, og er en single, en EP eller et album mest effektivt? Lad os først og fremmest beskrive de typiske standarder og forskelle på de 3 former for udgivelser.

Single

En single består af 1-3 sange; oftest bare én enkelt sang, der kan bruges på forskellige måder. Typisk har en single en længde på mindre end 10 minutter. Det er smart at smide en single ud, inden din EP eller album udgives for eksempel, da det skaber opmærksomhed og spænding på dit nye kommende projekt. Derudover kan singler også være smarte at udgive, da de har en lavere risikofaktor, og du kan udgive dem ofte. Det er altså en nem måde at holde din fanbase underholdt, hvis du for eksempel udgiver en single hver anden eller tredje måned, fremfor der går et år mellem nye projekter.

EP

En EP består typisk af 4-6 sange, som samlet har en længde på mindre end 30 minutter. En EP kan være en god måde at starte på for dig som kunstner, da det samler og skaber en form for portefølje over, hvem du som kunstner er, og hvad du kan. Eller for jer som band. Med en EP som præsentation kommer både en større chance og en større risikofaktor, da der trods alt er blevet arbejdet på en del flere sange end med en single. Med en EP kan der altså være større chance for, at minimum én af sangene får opmærksomhed og dermed også resten af projektet.

Album

Et album består typisk af minimum 7 sange og kan i nogle tilfælde bestå af mere end 30 sange. Typisk har et album en længde på minimum 30 minutter og kommer ofte fra etablerede kunstnere. Albums er desværre blevet mere en sjældenhed over de seneste år, da det for pladeselskaber og udgivere kan være en stor risikofaktor og omkostning. Ofte kan det betale sig mindst lige så godt at smide et par singler ud først, der kan fungere som følere, eller at prøve sig af med en EP.

Konklusion

Det er svært endegyldigt at sige, hvad den bedste udgivelsesform for netop dig er, da det kommer an på, hvilken type musik du laver, og hvilket budskab du ønsker at give. Typisk begynder nye kunstnere med et par singler, så folk kan få en smag for deres stil og nye image. Derefter udgiver de ofte en EP efter et halvt eller et helt års tid, der ligesom manifesterer deres egentlige stil og i en større seriøs grad. Det er også populært at gøre det omvendt, altså at starte med en EP, der fortæller, hvem musikeren er. Derefter kan projektet holdes i gang med regelmæssige singler, indtil den næste EP eller album udgives af kunstneren.

Det er vigtigt at understrege, at der ikke er én rigtig eller forkert måde at gøre det på. Det afhænger alt sammen af dine ønsker. Det vigtigste af det hele er, at du får udgivet den musik, du elsker at lave.

Vi ønsker dig en god og lærerig rejse med at få din musik ud i verden.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon