Sådan påvirker musik dit mentale helbred og velvære

Sådan påvirker musik dit mentale helbred og velvære

Har du perioder, hvor du føler dig stresset, ked af det eller urolig? Musikken kan faktisk hjælpe dig mere, end du måske tror.
Læs med her i vores indlæg om musik og mentalt helbred og velvære.

Forøge fokus og effektivitet

En af de største fordele ved musik er, at det kan bruges i mange forskellige sammenhænge, og derved øge dit generelle fokus. For eksempel hvis du føler, at det er svært at forblive koncentreret og fokuseret omkring specifikke opgaver, så kan musikken hjælpe dig på vej. Musikken kan også øge din kreativitet. Visse typer eller genrer af musik er kendt for at øge dit fokus, heriblandt instrumental- og klavermusik. Det er nemt at lytte til, og det lyder altid godt som baggrundsmusik. Der findes en masse gode playlister til dette på f.eks. Spotify.

Reducere stress og uroligheder

Man bør bestemt ikke undervurdere musikkens evne til at afstresse. Ofte kan baggrundsmusik hjælpe til at sove eller slappe af i situationer, hvor du har brug for det. Det er især blød musik som for eksempel soundtracks, instrumentaler eller lignende, der kan være behjælpelige. Mange lytter for eksempel til genren ”ambient music”, når de skal sove, da denne genre nærmest er lavet til dette formål, nemlig at slappe af.

Bedre humør og forhøjet motivation

En optimistisk holdning og positivitet bidrager til mentalt velvære, og hvordan opnår man det? Det kan for eksempel opnås igennem forskelligt musik. Det kan være at spille en glad og opløftende sang, når du har en dårlig dag. Specielt sange, der er skrevet i dur, kan give dig netop den glade følelse, da dur-akkorder oftest bliver betegnet som følelser med glæde og velvære. Du kan altså opnå forskellige følelser ved hjælp af forskellige musiktyper og genrer. Du kan blandt andet bruge up-tempo musik til at booste din morgen, eller hvis du skal ud på din løbetur. Forskere hævder, at klassisk og ambient musik har de bedste fordele, når det kommer til humør. Men som med alt andet kunst, varierer smag selvfølgelig fra person til person, og derfor handler det om at bruge den musik, du elsker, til at booste dit humør, din ro og dit velvære. Lad musikken hjælpe dig.

Start med at spille musik i dag. Kom igang her. Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon