Music Institute blev vejen til Universal for EYJAA

Music Institute blev vejen til Universal for EYJAA

Søsterduoen EYJAA blev formet, da en underviser på Music Institute of Copenhagen skabte kontakt til et pladeselskab. Her fortæller de om at synge, før de kunne tale, og ønsket om at lave musik, der inspirerer.

Af Søren Engelbrecht

Brynja Mary og Sara Victoria Sverrisdottir, der udgør duoen EYJAA, sang, før de lærte at tale. Det er i hvert fald deres mors forklaring på, at de begge blev sendt i en musikbørnehave, hvor alt handlede om at synge, spille og optræde. De to søstre, som i dag er henholdsvis 18 og 16 år gamle, elskede det, og ingen af dem slap musikken igen.

”Jeg kan huske, at jeg skrev min første sang, da jeg var seks år. Den kan jeg stadig i dag,” siger Sara og griner.

Også Brynja startede tidligt. Hun skrev sin første sang syv år gammel, da søstrene mistede deres mormor.

”Da jeg var ti år, begyndte jeg at skrive på min ukulele. Det gjorde Sara også, og så endte vi med at gøre sammen,” siger hun.

Sara deltog i Voice Junior som 11-årig, og i 2020 deltog Brynja i det islandske Melodi Grand Prix, som den yngste nogen sinde i Island, med sangen ”In Your Eyes” – på islandsk ”Augun þín “ – som hun selv skrev hos pladestudiet The Bank.

”Og det er selvom, hun var lige blevet 16 år og ingen kendte hende i Island,” siger lillesøster Sara .

Foto: Philip Temple.

Som efternavnet antyder, så stammer familien fra Island. Brynja er født på Island, men flyttede til Danmark to måneder gammel, mens Sara er født i Danmark. I forbindelse med forældrenes arbejde har de boet i seks forskellige lande, og søstrene taler derfor seks forskellige sprog. Opvæksten har de dog for det meste fået i Danmark, hvor de begge afsluttede deres folkeskole. Det er også her, de føler sig mest hjemme.

Efter flere forskellige musikalske eventyr fra begges side handler det i dag 100 procent om deres fælles projekt EYJAA. Indtil videre er det blevet til tre singler i radioen, nemlig  Don’t Forget About Me, The Wrecking Crew og Ultraviolet. De to førstnævnte opnåede en top 10-placering i de danske radioer.

Gennem hele forløbet har de oplevet uforbeholden støtte fra deres forældre, men særligt deres mor har en aktie i EYJAA. Det var nemlig hende, der besluttede, at de skulle gå til guitar-, klaver- og sangundervisning på Music Institute of Copenhagen i 2019.

”Vi havde nogle prøvetimer der og elskede det bare,” siger Brynja.

Sanglærer skabte kontakten

Hun tilføjer, at de fik en sanglærer, Linette Damsted, som samtidig var artist og sangskriver. Hun bad Brynja Mary synge på en af hendes sange, og kort efter blev hun kontaktet af pladeselskabet The Bank. De tilbød Brynja Mary en mindre aftale til at starte med, hvor hun øvede sig i at skrive sange med forskellige producere og sangskrivere gennem The Bank.

To år senere bød de begge søstre på en uges sangskrivningscamp for at finde ud af, hvordan de fungerede som duo. De gik godt, og de fik skrevet fem sange, hvoraf en af dem var Don’t Forget About Me. Nogle måneder senere introducerede de nogle af sangene for forskellige labels, og Universal blev forelsket i pigerne og deres første single med det samme.

”Derefter signede vi med Universal og EYJAA blev dannet. Vi kunne ikke være mere taknemlig for vores fantastiske team hos Universal, som tager sig rigtig godt af os. Vi er som en lille familie,” siger Brynja og tilføjer:

”Så det hele startede på Music Institute.”

”Ja, den kontrakt havde vi ikke fået, hvis vi ikke var på Music Institute,” siger Sara.

Brynja nikker.

”Det er det, der fik os hele vejen derhen. Det var en helt vild oplevelse, og vi troede heller ikke helt på det i starten” siger hun.

Kunne ikke forestille sig at gøre det alene

Den unge duo er bevidste om, at det er en meget tidlig alder at skrive kontrakt med et stort label. Og de har talt meget om, at mange andre unge musikere har slået sig på branchen.

”Når folk har kontaktet os med tilbud, der måske ikke er det helt rigtige, selvom det lyder mega stort, så bliver vi nødt til at tage et skridt tilbage og tænke klogt,” siger Sara og fortsætter:

”Lige nu er vi i gang med at få en managementaftale på plads, som kan hjælpe os med det og ved, hvordan det virker. Derfor er det godt at tage det langsomt, ikke skynde sig med noget og sørge for at lande i det rigtige spor.”

Hvad betyder det, at I har hinanden i det?

”Det betyder os alt. Det er virkelig… Ja, vi støtter og er der altid for hinanden, for der er ingen, som kender os bedre,” siger Brynja.

”Jeg kunne ikke forestille mig at være i det alene. Vi er ikke kun søstre, vi er også bedste veninder, som har samme mål og interesser i livet,” siger Sara.

Lyt til EYJAAs hitsingle Don’t Forget About Me. Du kan også følge duoens karriere på Instagram.

Er du interesseret i at gå til undervisning hos Music Institute of Copenhagen ligesom EYJAA? Så find den rette underviser for dig lige her, og book en gratis prøvetime.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon