Klaverets betydning og dets historie

Klaverets betydning og dets historie

Hvornår blev klaveret opfundet, og hvilket slags instrument er klaveret egentlig?
Læs med her, hvor vi fortæller dig lidt om klaverets historie og betydning.

Tilbage i midten af 1600-tallet blev klaveret opfundet af italieneren Bartolomeo Cristofori, da han var utilfreds med den manglende kontrol, som komponister og musikere havde over lyden af deres cembalo. Han er krediteret for at have udskiftet mekanismen i instrumentet, så det fik inkorporeret en hammer, der skulle slå på de forskellige strenge omkring år 1700.

Generelt kan instrumenter deles op i 3 forskellige kategorier, som baseres på, hvordan de specifikt producerer deres lyde. Her er der tale om blæseinstrumenter, percussioninstrumenter og strengeinstrumenter.

Klaverets rødder kan spores helt tilbage til forskellige instrumenter såsom, cembalo, klavichord og dulcimer, og hvis man kigger endnu længere tilbage, vil man finde ud af, at det kan spores til monokordet. Baseret på klaverets aner, er det klassificeret som et strengeinstrument.

Hvis man tager et kig på dulcimer-instrumentet, så har klaveret faktisk samme mekanisme, idét at strengene rammes med en hammer, som så producerer en resonans og heraf en lyd.

I dag spiller klaveret en vigtig rolle, og det er noget, de fleste genkender med det samme. Klaveret bliver brugt i en stor del af sange og musikstykker. Det er et instrument, både børn og voksne finder interessant. Det er let tilgængeligt, og alle kan sætte sig og spille ved klaveret, så der fremkommer musik. Sammen med guitaren udgør de 2 instrumenter en magisk duo, idet det er nogle af de mest foretrukne instrumenter at begynde med. I læren omkring akkorder kommer en hel del erfaring, der gør det lettere at sætte sig og lære det ene eller det andet.

Drømmer du om at mestre klaveret? Så lad os hjælpe dig.

Book din første gratis lektion hos MICPH her.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon