Jeg har aldrig haft drømmen om at blive set

Jeg har aldrig haft drømmen om at blive set

Serie: Vi sætter fokus på, hvem vores undervisere egentligt er som mennesker. Hvad der rører dem, motiverer dem, og hvorfra deres kærlighed til musik stammer. Hos Music Institute er det nemlig passionen, der holder det hele kørende. Både hos vores lærere - og vores elever.

Af Emil Helweg Foget

Steffen Smith nyder at stå på scenen. Men i virkeligheden vil han meget hellere være studiemusiker, som de især fandtes i 70’erne, 80’erne og 90’erne.

Hele hans udtyk passer ellers perfekt til at være rockmusiker. Langt hår og en slayer t-shirt. Men han sætter mere pris på detajlerne, den perfekte lyd, end at springe rundt på en scene – det må de andre i bandet tage sig af.

“Det hele begyndte egentlig med badminton. Da jeg ikke gad det mere, mente min mor, at det var underligt, at jeg ikke havde en hobby. Derfor startede jeg til guitar. Min mor sagde bare lidt tilfældigt guitar, og nu lever jeg af det.

Jeg spiller både i et Coldplay-kopiband og et band, hvor vi laver original musik. Jeg har været i det originale band siden sommeren 2014. Vi har lige indspillet en plade, som forhåbentligt kommer ud i løbet af i år.

Jeg kan godt lide at spille i kopibandet for hyggens skyld. Men der er stor forskel på, hvor meget jeg nyder kopibandet og min originale musik. Når det er rigtig nedern at spille kopimusik, så føler man sig som en skuespiller i en dårlig teateropsætning.

Men når det er fedt, så er det også fedt at få lov til at være en anden. Der kan det godt være nemmere at leve sig ind i musikken, fordi man ikke er sig selv.

Når man spiller sit eget, så står man lidt mere på mål for det, man laver – men så er det også tusind gange federe, når det lykkes, og folk er helt oppe at køre.

Med bandet havde vi en lille weekendtur, som vi kaldte ‘Pubcrawl 2015’. Der var fuld smadder på og med fuld opsætning. Men det var på nogle små barer, så vi larmede ad helvedes til.

Der var mega god stemning. Folk nød musikken. Men de ville være på baren under alle omstændigheder, nu var der ligesom bare tilfældigvis et band. På den måde kom de uden forventninger – og der kan opturen over musikken blive endnu vildere.

Jeg hopper ikke rundt og laver alle mulige ting på scenen. Der går jeg mere op i, at det hele bliver gjort ordentligt. Nogle folk siger “Det er fint nok til live. Folk er alligevel fulde.”

Det, synes jeg, er en ærgerlig tendens. Man skal ikke spille for laveste fællesnævner. Der skal være en god kvalitet – så kan de andre hoppe rundt.

Min store drøm er egentlig bare, at jeg gerne vil spille mere live. Da jeg var mindre, drømte jeg om at være studiemusiker, som de fandtes i firserne.

Når Lis Sørensen skulle indspille sin nye plade, blev man ringet op og skulle lave fede soloer. Man bruger dem sikkert stadig, men cirklen er blevet mindre.

Jeg har aldrig haft drømmen om at blive set. Jeg er faktisk ikke så vild med det. Jeg vil hellere være ham, der har lavet den fede solo på den fede plade, og så skal man læse CD-sleeven, før man finder ud af, hvem det er.

Det lyder måske en smule kedeligt, men jeg har hverken et mål eller intention om at blive en bedre guitarist, end jeg er nu. For jeg synes faktisk, at jeg har nået mit niveau. Det er meget rart at være tilfreds.

Og jeg har endnu ikke oplevet en situation, hvor jeg ikke kunne være med.”

Få en gratis prøvelektion med Steffen Smith ved at udfylde denne formular her og se, om du kan lære ham noget nyt.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon