Clara Aagaard vil inspirere sine elever til at drømme stort: »Du må gerne fylde«

Clara Aagaard vil inspirere sine elever til at drømme stort: »Du må gerne fylde«

Serie: En gnist tændes og udvikler sig til at blive en passion. I denne artikelserie kan du blive klogere på, hvordan underviserne hos Miles Music School fandt deres vej ind i musikken. Denne gang har vi spurgt sangunderviser Clara Aagaard, der som barn drømte om at synge som Whitney Houston.

Opvokset i Ganløse, en lille by på Sjælland med knap 3000 indbyggere, blev Clara Aagaard hurtigt en, de andre lagde mærke til. Allerede før hun startede i skole, var Clara Aagaard bidt af sangen, og som femårig fik hun en mikrofon af sin far, så hun kunne øve sig i at blive en rigtig popstjerne.

»Interessen for at synge begyndte meget tidligt for mig. Min mor var meget glad for Whitney Houston, og jeg har et indre billede af hende, der står i køkkenet og kokkererer alt muligt, mens hun nynner med på de her store ballader. Jeg kan huske jeg tænkte: Wow! Sikke en stemme, den her sangerinde har,« genkalder Clara Aagaard, som gennem sin opvækst blev draget af store kvindelige sangere som Celine Dione og Mariah Carey.

LÆS OGSÅ: Som barn havde Maya Frimodt en helt særlig musiklærer: »Hun gjorde, at jeg glædede mig til undervisning.«

Udover lysten til at synge, var Clara Aagaard også interesseret i selv at lave musik, og som 10-årig skrev hun sin første sang, mens hun var i sommerhus med forældrene.

»Jeg kan huske, at den der melodi bare kom til mig, og jeg synes selv den var ret catchy. Det at kunne skrive sange hang jo meget godt sammen med min drøm om at være artist og synge. Dengang havde man jo ikke bare en mobil, man kunne optage på, så jeg gik og nynnede melodien indtil jeg faldt i søvn. Næste morgen havde jeg glemt den, men i løbet af dagen kom den langsomt tilbage til mig, så da vi endelig kom hjem fra sommerhuset, skyndte jeg mig at optage den.«

En særlig aften

Da sangen var færdig, gik Clara Aagaard til sin musiklærer med optagelsen i håbet om, at han kunne hjælpe hende med at lave musik til nummeret. der havde fået titlen: “Åh hvor jeg dog elsker dig”.

»Jeg havde en musiklærer i folkeskolen, som virkelig var guld værd, og som virkelig støttede mig i min sang. Jeg gik til ham og sagde: »Henrik, kan du ikke lave noget musik til det her nummer, jeg har skrevet, så det bliver en rigtig sang?«

Musiklæreren producerede musik til sangen, og Clara Aagaard endte med at synge “Åh, hvor jeg elsker dig” til skolens julekoncert foran 500 mennesker akkompagneret af sit helt eget backing-track.

»Jeg var helt vildt nervøs, men jeg havde også en klar følelse af, at jeg ikke kunne bakke ud, så der stod jeg som 10-årig og optrådte med min egen sang foran hele skolen. Det tændte bare den vildeste gnist i mig, og fra den dag vidste jeg bare, at det her var noget jeg gerne ville leve af. Jeg ville stå på en scene og synge.«

Ikke bange for at skille sig ud

I dag har Clara Aagaard rejst og arbejdet i Europa som showartist i opsætninger hos blandt andre 2Entertain, Wallmans Salonger, Golden Hits, Bredhammar Musikproduktion og Vingresor’s Sunwing Resorts. Derudover har hun medvirket som solist i tv-programmet Allstars pa TV2 samt deltaget i tv-showet Voice – Danmarks største stemme.

»Jeg synes vi stadig kan lære lidt af amerikanerne i forhold til at du gerne må fylde. Du må gerne sige, at du er god til noget. Du må gerne sige, at du går med en drøm, og at der er noget, du brænder for. Det skal man ikke skamme sig over,« lyder rådet fra Clara Aagaard.

Selv er Clara Aagaard ikke typen, der er bange for at skille sig ud, og som underviser hos Miles Music School, gør hun hvad hun kan for at give sine elever troen på, at man aldrig kan drømme for stort.

»Jeg vil sindssygt gerne inspirere folk til, at de kan gøre lige præcis, hvad de har lyst til. Og hvis de synes, at det der med at synge bare er det fedeste, så skal de simpelthen bare se at komme i gang!«

 

Nysgerrig på Claras undervisning? Book en gratis prøvetime her.

 

 

 

 Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon