Anbefaling: 5 spændende musikpodcasts

Anbefaling: 5 spændende musikpodcasts

Mangler du gode musikpodcasts? Vi har fundet fem frem til dig, som elsker at nørde musik og gerne vil blive klogere på alt det rundt om.

Det er sommer, der er ferie, og endelig er der tid til at få lyttet til lidt længere podcasts og podcastserier. Men hvad skal man så vælge i det store hav af muligheder?

Vi har fundet fem spændende podcasts til dig, som er interesseret i musik.

1. Album

Vi lægger ud med musiknørderi af højeste kaliber. Tilbage i 2011 kunne vi på P6 Beat første gang høre musiker Kristian Leth og musikanmelder Ralf Christensen dissekere legendariske albums af kunstnere som Brian Eno, Stevie Wonder og Arcade Fire. Senere flyttede de til internetradioen The Lake, og i dag kører podcasten videre hos Podimo.

Hver en sten bliver vendt, når de to musiknørder gennemgår nogle af de albums, de selv ser som monumentale. Det er dragende lytning med anekdoter, indblik og perspektiveringer.

2. Popcast

I denne podcast fra New York Times tager musikanmelder og popkritiker Jon Caramanica dig med gennem de nyeste tendenser og nyheder i musikkens verden. Stort som småt bliver taget op af værten, og han gør det med et samfundskritisk perspektiv. Blandt andet diskussionen om adskillelse af kunstnerne og deres musik – med R. Kelly og Michael Jackson som nogle af de seneste eksempler.

Udover fokus på musikkunstnere bruger han også tid på at gennemgå alt det rundt om musikken, og hvad der påvirker branchen. Det kunne være streaming eller awardshows.

3. Den nye stil – historien om dansk rap

Det er efterhånden fire år siden, at DR lancerede Den nye stil – historien om dansk rap. Og her syv sæsoner senere står podcastserien som et fyrtårn i dansk musikformidling.

Den garvede P3-vært Pelle Peter Jencel guider lytteren gelinde gennem rappens mange afkroge i dansk kontekst siden 1982. Men det, der især løfter podcasten, er, at det er hovedpersonerne selv, som fortæller historien. Lige fra Rockers by Choice til Malk de Koijn, Kidd og L.O.C.

4. Dolly Parton’s America

Med udgangspunkt i den legendariske amerikanske sangerinde Dolly Parton får vi lyttere ikke bare en gennemgang af bagkataloget og karrieren, men også hendes (mere eller mindre ufrivillige) rolle i amerikansk politik og kultur.

På den måde kræver det ikke en særlig interesse i Dolly Partons musik, for den her podcast handler om så meget mere. Det er en fascinerende fortælling om en simpel kvinde fra Tennessee, der er endt med at have en helt særlig betydning for utroligt mange mennesker.

5. Liss – tonerne af en afsked

Vi runder listen af med en smuk fortælling, som desværre er blevet til på en tragisk baggrund. I 2021, lige efter at Liss havde færdiggjort deres debutalbum, mister forsanger Søren Holm livet til selvmord.

I denne podcast er journalist Sigurd Hartkorn Plaetner taget med de resterende bandmedlemmer, Villads, Vilhelm og Tobias, til Amalfikysten, hvor de fortæller os historien om tilblivelsen af Liss. I fem afsnit lukker de lytteren helt ind i de svære så vel som gode tider, og på fin vis reflekterer de over både livet og musikken.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon