5 læsetips fra musikkens verden

5 læsetips fra musikkens verden

Har du svært ved at få øvet dig på musikken henover sommerferien? Så kan du passende erstatte instrumentet med en af disse bøger om musik.

Der er særlige tidspunkter på året, hvor det er svært at få øvet sig nok på sit instrument – om det så er stemmen, guitaren, klaveret eller noget fjerde. Sådan er det blandt andet om sommeren. Men det handler ikke nødvendigvis om, at motivationen mangler. Måske er der bare ikke et klaver i sommerhuset eller plads til guitaren i flyet.

Hvad gør man så for at holde sin musikalske motivation i gang? Udover at lytte til musik, naturligvis.

Man kunne for eksempel udskifte noder, strenge og tangenter med en bog. Der findes nemlig utrolig meget spændende litteratur om og fra musikkens verden. Vi har udvalgt fem værker, som alle kan sørge for, at din interesse for musik er i top, når du vender hjem til dit instrument.

1. Himmelflugt og højdeskræk – historien om Love Shop

Forfatter og journalist Tommy Heisz har fået lov til at følge med Love Shop rundt i Danmark på den længste turné nogensinde. Undervejs har han talt med en lang række personer, der har fulgt det ikoniske bandet gennem tiden. Familie, kærester, venner, kolleger, fans og musikanmeldere bidrager alle til historien om et de mest markante bands i dansk rock.

2. Bruce Springsteen – Born To Run

I de syv følgende år efter Bruce Springsteen og the E Street Bands Super Bowl halftime show i 2009 begyndte Bruce Springsteen at nedfælde historien om sit liv. Det er blevet til en stærk fortælling skrevet på samme ærlige, humoristiske, originale og jordbundne facon som hans sangtekster.

Bruce Springsteen deler sit syn på livet i rampelyset, men han fortæller også om de personlige kvaler, der har inspireret hans allerbedste værker og viser læseren, hvorfor sangen “Born to Run” afslører langt mere om ham selv end vi går og tror.

3. Scar Tissue

Denne selvbiografi fra 2004 er den personlige beretning fra Anthony Kiedis om livet som frontmand for Red Hot Chili Peppers. Han flyttede til Los Angeles som 11-årig, for at bo hos sin far, der levede et liv fyldt med piller, pot og kokain. Det er udgangspunktet for en aparte fortælling om en ung mand uden det store sangtalent, som alligevel endte med at lægge stemme til et af de største rockbands i nyere tid.

4. How Music Works

Sanger og sangskriver David Byrne tager i denne bog et grundigt syn på den musikalske kunstform. Fra selve musikkens begyndelse til alt det, der former og påvirker den – hvilket også indebærer sociale, økonomiske og teknologiske aspekter.

Det er et mindre mesterværk af det tidligere Talkings Heads-medlem, hvor der bliver afdækket stadig nye og spændende erkendelser om den forløsende befrielse, som musikken bringer os alle.

5. Rock & stjernestøv: historier fra Sweet Silence-studiet gennem 45 år

Store navne som Gasolin, Tina Turner, Ringo Starr, Anne Linnet og ikke mindst Metallica har alle gjort brug af musikstudiet Sweet Silence på Amager. Og ikke mindst tekniker, mixer og producer Flemming Rasmussens evner.

Han har set skelsættende albums blive til og store koryfæer investere deres kunstneriske hjerteblod i processen, mens de pressede sig selv til det yderste. Alt dette og meget andet fortæller Flemming Rasmussen om i denne bog, der er en unik musikhistorie i personlig øjenhøjde: Fra Amager til Amerika, fra jazz til dødsmetal, fra kommerciel optur tilCovid-19 nedtur, coke, kontroverser og kærlighed til faget.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon