4 gode grunde til at gå til musikundervisning

4 gode grunde til at gå til musikundervisning

Der er mange gode grunde til at lære at spille musik. For eksempel et bedre mentalt helbred. Her giver vi dig fire gode grunde.

Du har måske flirtet med tanken. Du har lyttet til din yndlingskunstner og tænkt: gid jeg kunne spille klaver.

Måske er du træt af, at du opgav guitarundervisningen i 4. klasse. For så kunne det have været dig, der spillede til fællessangen med vennerne.

Det er aldrig for sent at lære at synge eller spille et instrument. Uanset, om det er, fordi du godt kunne tænke dig at spille i band, eller fordi du savner at prøve noget nyt.

Der er mange grunde til at prøve kræfter med musikundervisning – bl.a. en gladere hverdag. Men skulle du stadig være i tvivl, så giver dig her fire gode grunde til at give dig i kast med musikundervisning.

1. Du bliver klogere

Når du lærer at spille musik, øger du samtidig dine kognitive evner, og på den måde kan det også komme dig til gode i andre af livets sammenhænge. Det at spille musik stimulerer nemlig hjernen på en måde, der forbedrer dine hukommelsesevner og hjælper dig til at lære nye ting.

At lære at spille musik involverer, at man skal memorere noder og akkorder, og ved at lære det vil din hjerne automatisk have nemmere ved at lære nye ting generelt. Det gør en stor forskel for din hukommelse resten af livet.

2. Din kreativitet øges

Vi siger ikke, at du bliver i stand til at skrive det næste store dansk hit efter tre undervisninger. Men når du lærer at synge eller spille instrumenter som guitar og klaver, øges din kreativitet – også selvom du måske ikke lægger mærke til det.

Vi har alle kreativitet gemt i os, og et instrument er en måde at få det ud på. På den måde lærer vi at udtrykke os selv kreativt, og det tager vi med os i alt andet, vi foretager os. Det kan være, du bliver bedre til at komme på ideer, når du laver mad, skal skrive et essay eller pitche et projekt på arbejdet. 

3. Det er godt for dit mentale helbred

Personer, der spiller et instrument, er mere fokuserede og mindre tilbøjelige til aggression, depression og vrede. Det antyder undersøgelser. Og meget peger faktisk på, at det gør en bedre til at indstille hjernen til øget følelsesmæssig kontrol og koncentration, når man skaber musik.

Det hjælper også på folkesygdommen stress. Andre undersøgelser indikerer nemlig, at musikere lider af færre stressrelaterede psykologiske og fysiske symptomer – herunder udbrændthed, hovedpine, forhøjet blodtryk og lavere immunfunktion.

4. Giver bedre selvværd

En fantastisk sideeffekt ved et forbedret mentalt helbred er, at det også påvirker dit selvværd. Om det er så er, fordi du lærer at mestre et instrument, eller fordi du nu kan dele noget nyt med andre, så giver det en stærkere følelse af selvværd.

En undersøgelse fra Psychology of Music viser, at børn, der modtog tre års ugentlig klaverundervisning, scorede højere i selvtillid end børn, der ikke fik musikundervisning. Så det gavner os altså fra en helt ung alder at lære et instrument. Men det er heldigvis aldrig for sent.

Lyder det som noget for dig? Book en prøvetime lige her.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon