Vil du slippe af med din snorken?

Vil du slippe af med din snorken?

De fleste af os har prøvet at blive forstyrret af en høj snorken og kan skrive under på, at snorkelyde er meget frustrerende, og kan påvirke vores nattesøvn. Læs med her, hvis du gerne vil slippe af med snorken.

Hvad end det er dine egne eller andres, kan de fleste af os skrive under på, at snorkelyde er meget frustrerende, og at snorken kan påvirke nattesøvnen.

Hvad de fleste af os ikke ved, er, at den snorkende med fordel kunne prøve at synge. Synes du, det lyder mærkeligt? Så læs med og bliv klogere her.

Der er meget forskning, der tyder på, at sang om dagen kan føre til en roligere søvn om natten. Det kan forbedre kvaliteten af ​​din søvn, så du og din partner eller roommate begge vågner gladere og mere veludhvilede.

I dette blogindlæg dykker vi ned i det udbredte fænomen snorken. Vi giver dig viden og øvelser, du kan begynde på allerede idag.

Så hvis du ligesom så mange andre godt kunne tænke dig at sænke decibelniveauet i soveværelset. Så læs med her.

Hvorfor er det egentlig, vi snorker?

For at forstå, hvordan sang kan stoppe dig med at snorke, må du først forstå, hvorfor du snorker.

Kort fortalt, er snorken en tilstand, hvor støj skabes af vibrationer bag i dit svælg, når du sover. Snorken er vibrationer i den øvre luftvej, mens du trækker vejret ind.

Luftvejen lukker faktisk delvist til, og det er det, der får luften til at vibrere, når den skal forbi. Det er disse vibrationer, som skaber lyden.

Når det kommer til at estimere, hvor almindelig snorken er, anslås det, at omtrent hver fjerde af os snorker regelmæssigt. Det svarer til, at 1,3 mio. danskere hver nat har støjende vejrtrækning, mens de sover.

Snorken kan have mange årsager, men det er mere almindeligt hos mænd, overvægtige, og alle med forstørrede mandler eller adenoider. Det bliver også værre, når vi bliver ældre.

LÆS OGSÅ: “Sangen kræver din krop”

Hvordan hjælper sang på at snorke?

Regelmæssige sangøvelser hjælper dig med at få kontrol over din vejrtrækning og luftveje. Når du trækker vejret normalt, hjælper musklerne i halsen med at stramme dine luftveje, så luften nemt kan passere gennem og ind i din krop.

Men når du sover, er disse muskler mere afslappede, hvorfor luftvejene nogle gange kan blive blokerede.

Jo mere du synger, jo stærkere bliver disse muskler. Ved regelmæssigt at variere din tonehøjde, volumen og kraft, træner du musklerne på forskellige måder for at opnå den bedste effekt.

Det betyder, at selv når du hviler, er dine halsmuskler tonet og i stand til at holde luftbølgerne åbne.

Gode sang-øvelser til snorken

Der findes nogle stemmeøvelser, der kan hjælpe med at tone dine halsmuskler, så du snorker mindre. For nogle er det nok at synge i 20 minutter om dagen. Det handler om virkelig at arbejde med at udtale hver tone.

Her er nogle andre ting, du kan prøve:

 1. Ahhs: Åbn munden på vid gab og syng ordet ‘ahh’. Så lavt og så længe du kan. Start med at trække vejret dybt og syng derefter på udåndingen. Prøv at skubbe bagsiden af ​​din tunge ned for at sikre maksimal luftstrøm ind i halsen.
 2. Vokaler: Syng dine vokaler. Overdriv virkelig bevægelsen af ​​din mund og forlæng hver vokal så længe, du kan. Fremskynd det derefter, og skift tonen og tempoet for hver vokal. Prøv at gentage hver vokal et par gange og syng dem herefter i rækkefølge. Jo mere du ændrer det, jo stærkere bliver dine halsmuskler.

Du kan også prøve forskellige myofunktionelle bevægelser. Disse vil hjælpe med at forbedre din snorken og din sang:

 1. Krøl din tunge: Åbn din mund og start med at placere din tunge forrest og øverst i munden. Skub den så langt tilbage, som den kan.
 2. Sug tungen opad: Hold tungen på mundvigen og sug derefter opad. Hold i et par sekunder.
 3. Skub din tunge ned: Åbn din mund og hold bagsiden af ​​din tunge på i bunden af munden, mens du sikrer, at spidsen af ​​din tunge bevarer let kontakt med bagsiden af ​​dine fortænder.
 4. Træk din kind ud: Hold indersiden af ​​din kind med fingeren og træk udad. Brug derefter dine ansigtsmuskler til at trække den ind igen.

 

Hvordan træner du bedst?

For at opnå de bedste resultater, bør du udføre stemmeøvelser i mindst 20 minutter om dagen og gentage hver af de myofunktionelle bevægelser 20 gange.

Resultaterne vil ikke være øjeblikkelige, og du vil måske opleve, at du skal ændre nogle andre livsstilsvaner for at få en snorkefri søvn. Det være sig optimering af dårlig kost, alkoholforbrug og mangel på motion, der kan modvirke din sangindsats. Men når du har etableret alle dine sunde vaner, bør du begynde at mærke en forskel i dine nattelyde.

Hvis du er blevet nysgerrig og inspireret til at blive klogere på stemmetræning, sangteknik og alle dets fordele, kan du nemt tilmelde dig en gratis og uforpligtende prøvetime.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
  Din Kurv
   Anvend kupon