Maria Emig

Maria Emig

Sangunderviser

I undervisningen tages der først og fremmest udgangspunkt i elevens egne ønsker, og timerne tilrettelægges i et samarbejde med eleven. Maria har stor erfaring med at undervise på alle niveauer, ligefra begynderen, til den rutinerede jazzsangerinde.

Uddannelse:

  • Kandidatuddannet rytmisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole
  • Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Siden 2010 har hun undervist på aftenskole, musikskole og i privat regi. Maria har erfaring med at undervise børn såvel som voksne, og hun møder dedikeret sine elever det sted, de måtte være i deres musikalske udvikling – fra begynderniveau til professionelt niveau.

I undervisningen tages der først og fremmest udgangspunkt i elevens egne ønsker, og timerne tilrettelægges i et samarbejde med eleven.
Maria har stor erfaring med at undervise i emner som sangteknik/kropsbevidsthed (redskaber, der styrker kroppen som instrument), tekstforståelse, dynamik, frasering, improvisation, rytmik/time, gehørstræning, nodekendskab etc..
I timerne veksles der mellem et flow af musik (Maria akkompagnerer sine elever på klaver) og nørderier inden for musikkens mange facetter.

Selv er Maria særdeles aktiv som udøvende sanger og sangskriver. Musikken og undervisningen er hendes levevej, og hun optræder jævnligt med forskellige bands, særligt inden for genrene jazz, singer/songwriter, pop og fri improvisation.

 

Mine yndlingsmusikere:

Joni Mitchell, Björk (de unge år), Aretha Franklin, Neil Young, Louis Armstrong, Sister Rosetta Tharpe, diverse klassiske sangere og MANGE andre.

Min største musikoplevelse:

At synge i det lokale klassiske pigekor som 10-12-årig… Det var stort at være omgivet af lyden af stemmer, der sammen skaber rigtig, levende musik.

Mine fritidsinteresser:

At være sammen med gode folk, gå lange ture, læse, lytte til/spille musik.

Mine bedste råd til mine elever:

Øv dig – det virker – hav tålmodighed, når du øver dig: Dediker nogle minutter til at fokusere på én ting ad gangen og udvid siden til et større perspektiv. Og husk også at fyre den af og syng det, du føler for i øjeblikket.

– som sanger er din krop dit instrument. Samarbejd med din krop og hav også på dette område tålmodighed, når du øver, så du ikke presser den (og f.eks. får fysiske symptomer som hæshed og ondt i halsen). Teknik, teknik, teknik og nærvær og tålmodighed.