Sådan vælger du den rette musikskole

Sådan vælger du den rette musikskole

Du har fået mod på at lære at spille på et instrument eller udvikle din sangstemme, men du aner ikke, hvordan du skal vælge det rette sted at gøre det. Fortvivl ikke, vi hjælper dig her på vej i din proces med at finde en musikskole, der passer dine ønsker.

Hvad er første skridt, når man overvejer at begynde til musikundervisning?

Først skal man gøre sig klart, hvilket instrument det skal være. På Miles Music School har vi guitar, klaver og sang, som er tre meget forskellige ting at dyrke. Og her kan det hjælpe at spørge sig selv, hvor passionen eller tanken kommer fra. Det kan være med til at give dig en retning.

Undersøg både musikskole og undervisere

Udstyret og omstændighederne kan være meget forskellige på musikskoler, men musikskolen er underviserne. For mange er det allervigtigste at få en god underviser, så det kan være en idé at tjekke dem ud som det første.

Det kan selvfølgelig være svært at få et grundigt indtryk, når man sidder derhjemme bag skærmen og leder. Derfor præsenterer vi på Miles Music School vores undervisere i en kort video, hvor de fortæller lidt om sig selv. De har også en profiltekst, som beskriver, hvad de godt kan lide, hvad de lægger vægt på, og hvordan de vil bygge en undervisningstime op.

 

Men det er selvfølgelig også vigtigt at undersøge, hvad selve musikskolen kan tilbyde. Her handler det igen om at gøre sig klart, hvad man ønsker – og hvem man er som person. For nogen er det vigtigt med godt udstyr og en god atmosfære. Det er helt afgørende hos Miles Music School, hvor vi forsøger at skabe en fuldkommen oplevelse, fra man træder ind ad døren.

Det kan også være, at man lægger mere vægt på muligheden for at få enten en meget erfaren underviser eller en ung underviser med et frisk blik på musikundervisning. Der kan være mange forskellige præferencer, og det kan du typisk undersøge på musikskolernes hjemmeside.

Hvad er forskellen på en privat og offentlig musikskole?

Ofte er der en ekstra drivkraft i de private musikskoler, fordi de selv skal få det til at køre rundt og kunne konkurrere med de offentlige musikskoler.

Derfor investerer de private musikskoler tit mere i den fulde oplevelse. Offentlige musikskoler bruger ofte lokaler på folkeskoler eller andre steder, hvor der i dagtimerne foregår andet. Her kan de private altså typisk tilbyde noget mere. Og på Miles Music School kan man få tider hele dagen.

Derudover er offentlige musikskoler som regel mere baseret på holdundervisning. Det er mere en klasselokaleoplevelse og ikke lige så skræddersyet til dig som enkeltelev. Så det er værd at overveje, hvordan man helst vil lære at spille musik.

 

Kan jeg ikke bare lære det gratis på Youtube?

Jo, det kan du godt. Der findes efterhånden mange såkaldte tutorials på Youtube, der kan vise dig, hvordan du for eksempel spiller akkorderne til en sang. Men der er flere faldgruber ved udelukkende at lære et instrument på den måde.

For det første risikerer du, at du lærer at spille på en forkert måde. Personerne bag de forskellige tutorials har ikke nødvendigvis erfaring med at undervise, og det kan være, at de spiller nogle toner eller akkorder på deres egen måde, uden at du ved det.

For det andet lærer du udelukkende at kopiere en måde at spille eller synge en sang. Der er ikke mulighed for at spørge ind til det, du ser, eller blive guidet lige nøjagtig der, hvor du har brug for det.

Hos Miles Music School er undervisningen skræddersyet til dine behov, evner og ønsker.

Vi du prøve vores undervisning – uden beregning? Så kan du booke en gratis prøvetime lige her. Det koster kun din tid.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon