5 tips til indretning af øvelokale

5 tips til indretning af øvelokale

Find et stationært eller mobilt øvelokale og få tips til indretningen her, så akustikken, lyset og indeklimaet spiller, uden at I generer naboerne.

 

1. Find et lokale

Nogle musikere er heldige at have et lydisoleret øvelokale til rådighed. Andre må klare sig med at indrette et værelse i en bolig til øvelokale eller leje sig ind et sted. Det er lettest at indrette et øvelokale, hvis I har adgang til jeres eget sted, som I ikke kun låner på timebasis. Så kan I efterlade jeres ting og sætte jeres personlige præg på lokalet.

 

Hvis I ikke er så heldige at have et tomt kælderrum eller et værelse med plads til guitarer og trommesæt, så kan et mobilt øvelokale i en container være et oplagt alternativ, hvis I har et sted at stille den.

 

2. Skab de bedste lydforhold

Et øvelokale skal have en god akustik og helst have lyddæmpende materiale på vægge og lofter, hvis lokalet har naboer, der kan blive generet af lyden.

 

Ligger der stengulv i rummet, så overvej om et eller flere gulvtæpper kan give en bedre akustik. Væggene kan I beklæde med eksempelvis rockwool-batts, osb-plader eller lignende.

 

I behøver ikke at skulle ud og finde lyddæmpning, hvis I benytter en musikcontainer. Der får I et øvelokale med indbygget lyddæmpning på 60 dB. Måske tænker I, at der ikke kan være en særligt god akustik eller et godt indeklima i sådan et øvelokale inde i en container. Men hos eksempelvis Servial CC kan du få en container indrettet til øvelokale med lydløs varmepumpe og ventilationssystem, så der er frisk luft og en behagelig temperatur at være i.

 

3. Overvej jeres placering i rummet

Hvis I sætter trommesættet midt på den længste væg og har bassist og guitarist placeret på modsatte side ud mod hjørnerne (eventuelt henvendt til hinanden), giver det ofte en bedre lyd, end hvis I alle står foran trommesættet.

 

4. Skab et godt lys i øvelokalet

Når man indretter øvelokalet, er lyden ofte i fokus. Men et godt lys er også vigtigt, så alle kan se deres instrumenter, og I kan se hinanden ordentligt. Så husk også at vurdere, om I har nok lamper eller eventuelt et vindue med mulighed for dagslys. Faktisk kan man få en musikcontainer med panoramavindue, så oplevelsen af at stå inde i en container helt forsvinder.

 

5. Lås lokalet ordentligt af

Af hensyn til forsikring af jeres instrumenter kan det være en god idé at overveje, hvilke låse I benytter til døren på jeres øvelokale. Et mobilt øvelokale fra Servial bliver eksempelvis leveret med forsikringsgodkendte lyddøre i stål, så gearet kan stå i fred dag og nat.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke