Musikoplevelser til ferien

Musikoplevelser til ferien

Der er rig mulighed for at lade musikhistorie indgå i ferieplanerne. Her er tre attraktioner rundt om i Danmark med fokus på musikken og dens historie.

Sommeren er over os. Selvom det nu igen er blevet muligt at rejse rundt i det meste af verden, så vælger mange fortsat at holde hele eller dele af deres sommerferie i Danmark. Og der er da også meget at opleve.

Der er blandt andet rig mulighed for at gå på opdagelse i musikkens verden herhjemme. Så hvis du ligesom os her på Music Institute har lyst til at lade musik indgå i ferieplanerne, har vi her samlet tre attraktioner rundt om i Danmark.

Memphis Mansion

Du har måske hørt om det under navnet Graceland, men Elvis-museet i Randers måtte tilbage i 2016 ændre deres navn til Memphis Mansion. Elvis Presleys arvinger sagsøgte nemlig museet i foråret 2015 for at bruge navnet på netop Elvis’ eget hus i Memphis.

Det ændrer dog ikke på, at museet i Randers tilbyder et unikt, historisk indblik i den ikoniske musikers liv – både privat og musikalsk. Som noget nyt i år har museet udvidet, så en anden amerikansk musiklegende også har fået fast plads i huset, nemlig Johnny Cash.

Ragnarock

I Roskilde finder man museet for pop, rock og ungdomskultur – Ragnarock. Her er arkitekturen også i højsædet, og bygningen kan nærmest allerede kaldes ikonisk. Som de selv beskriver det, så fremhæver de rockens rå side med ubehandlede, robuste materialer, som bliver kombineret med en guldsnittet facade, der repræsenterer rockens glamourøse aspekt.

I øjeblikket kan man opleve en særudstilling om Roskilde Festival i anledning af deres (forsinkede) 50-års jubilæum. Det er plakater, armbånd, bannere, billeder og telte fra de mange års festival. På den måde er der fokus på alle de små ting, der gør Roskilde Festival helt unik.

Musikmuseet

Musikmuseet i København har eksisteret siden 1898 og er et af verdens ældste musikhistoriske museer. Man finder bl.a. en samling af instrumenter fra Europa, Asien, Sydamerika og Afrika fra perioden ca. 1500-2000, samt et omfattende bibliotek og en stor samling arkivalier og billedkunst.

I ‘Klangrummet’ kan børn i alle aldre som noget nyt prøve at spille på alt fra harpe og pauker til  elguitar og xylofoner i et specialdesignet, lydisoleret lokale. Der er altså mulighed for at tage hele familien med på musikmuseum på Frederiksberg.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon