Jeppe håber, han kan være verdens mest entusiastiske musikunderviser

Jeppe håber, han kan være verdens mest entusiastiske musikunderviser

Serie: Vi sætter fokus på, hvem vores undervisere egentligt er som mennesker. Hvad der rører dem, motiverer dem, og hvorfra deres kærlighed til musik stammer. Hos Music Institute er det nemlig passionen, der holder det hele kørende. Både hos vores lærere - og vores elever.

Jeppe Borup kunne have fået verdens dygtigste pianist som klaverunderviser, da han begyndte at spille. Men det er ikke sikkert, at det havde holdt ham til tangenterne.

Heldigvis fandt han i sin første klaverunderviser verdens mest entusiastiske. Og det var til gengæld langt mere vigtigt, opdagede han.

Derfor er historien om den entusiastiske musiklærer den, der hele vejen igennem musikkarrieren går igen for Jeppe Borup.

Med håbet om, at han i dag selv kan være den entusiastiske og energiske musikunderviser.

Jeg startede lidt tilfældigt til klaver. Min storebror, der er otte år ældre end mig, startede først. Jeg har altid set op til ham, så jeg startede også.

Så begyndte jeg at bruge rigtig meget tid på det, fandt venner at spille med, og vi fik småjobs rundt omkring. Både på musikefterskolen og i gymnasiet spillede vi rundt omkring.

Det var mega omstændigt, for ingen af os havde kørekort dengang. Hver gang skulle vi overtale nogle, vi kendte, til at køre os.

På gymnasiet begyndte jeg at interessere mig for naturfagene og overvejede i lang tid at læse matematik på universitetet. Men så kom en af mine kammerater og sagde: ‘Du skal sku da ikke på uni. Du skal ind på MGK’. MGK er et forberedende kursus til musikkonservatoriet.

Så kom jeg ind i Aalborg, og pludselig stod jeg der og skulle gå på MGK. Der greb jeg egentlig bare bolden og tænkte, “nu gør jeg det fandme.”

Derfra kom jeg ind på musikkonservatoriet, hvor jeg fik en kandidat. Og så kørte bussen ligesom bare. Så var jeg i Los Angeles på et udvekslingsophold, hvilket var fuldstændig fantastisk. I Los Angeles fik jeg på en eftermiddag svar på alle de spørgsmål, jeg havde ledt efter i mange år.

Siden er jeg ikke stoppet op og har tænkt, at jeg skulle lave noget andet.

Men det var aldrig kommet så langt, hvis det ikke var for alle de passionerede undervisere, jeg har mødt. Det er den store overskrift for mit musikliv, at jeg har mødt en masse ildsjæle.

Den første var på en kommunal musikskole, Frederikshavn Musikskole. Jette Sørensen hedder hun. Hun tog 80 procent af alle de klaverelever, der var på skolen.

Hun brændte bare for det. Det var det, hun ville. Jeg tror, at hun havde gjort det i 25 år på det tidspunkt, og hun var lige så inspirerende som altid.

Hun skabte virkelig musikglæden i mig. Den har nok altid været der, men hun pustede til ilden. Det var langt vigtigere, end hvis jeg havde fået en lærer, som kun var en dygtig pianist. Det lagde et sindssygt godt fundament, så jeg kom gennem teenageårene og stadig spillede musik.

Jeg er begyndt mere at huske, hvilken følelse Jette Sørensen gav mig. Hvordan hun gav mig den der følelse af sejr og succes. At lære et instrument kræver meget, så det er fandme vigtigt, at man får de små succesoplevelser løbende. Det er det, der gør, at man fortsætter.

Jeg håber, at eleverne oplever min undervisning som meget entusiastisk. Det har virket for mig, og det vil jeg gerne give videre. Det er mit mantra: jeg vil gerne give musikglæden videre. Nysgerrighed for musik.”

Jeppe underviser i klaver på Music Institute

Vil du se, om Jeppe kan give dig ild i fingrene på klaveret. Så udfyld denne formular og få en gratis prøvelektion.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon