“Jeg er et meget følsomt gemyt, så jeg kan mærke folk inde i mig selv”

Jeg er et meget følsomt gemyt, så jeg kan mærke folk inde i mig selv

Serie: Vi sætter fokus på, hvem vores undervisere egentligt er som mennesker. Hvad der rører dem, motiverer dem, og hvorfra deres kærlighed til musik stammer. Hos Music Institute er det nemlig passionen, der holder det hele kørende. Både hos vores lærere - og vores elever.

Af Emil Helweg Foget

Mads Sonne er en af skolens mest erfarne underviser med 14 år i bagagen. Han er lige blevet færdig med en time, da jeg møder ham uden for undervisningslokalet.

Der er et øjeblik i vores samtale, der er meget sigende for, hvordan Mads Sonne er som menneske. Det opstår, da vi snakker om den energi, han får fra elever, der er forberedte og gerne vil lære. Han gestikulerer voldsomt, hvordan flammerne stiger op om ham og bliver til et bål. Han kan ikke ud-passioneres.

Det første brænde til bålet blev lagt på, da han i sin SFO så en pædagog spille på spansk guitar. På det tidspunkt havde Mads Sonne ikke hørt en lyd før og fandt det hele vildt inspirerende. Siden har han ikke “kigget sig tilbage”, som han selv siger det.

“Det første jeg gjorde, når jeg kom hjem efter SFO’en var at spille ‘Hit the Road Jack’. I starten var det meget rock og pop. Men siden jeg var omkring de 20 år, har jeg fokuseret på rock og jazz – det er det, jeg gerne vil være god til.

Siden da har mit liv drejet sig om musik. Hvor mine klassekammerater brugte tid på at overveje, hvad de skulle bruge deres liv på, så har jeg aldrig været i tvivl. Jeg skrev stil i folkeskolen om, hvordan jeg skulle være rockstjerne.

Ekstremt passioneret. Sådan vil jeg beskrive mig som musiker. Bortset fra min familie så kommer musikken først. Jeg har aldrig vaklet i den passion. Det er det samme, som at jeg heller aldrig har overvejet ikke at trække vejret.

Jeg får det fysisk dårligt, hvis jeg ikke spiller i en uge. Jeg bliver rastløs og ustadig. Guitaren kommer også med på ferie. Heldigvis har min kæreste altid støttet mig i det.

Jeg har spillet tæt på hver dag, siden jeg begyndte. Selvfølgelig har jeg prøvet andre jobs. Som ung tog jeg de røde hatte af tequila-flaskerne, satte banderoler på og tilbage med hatten. Det var satme ikke af lyst. Det eneste, jeg kan lave af ren lyst, er musik.

Jeg elsker også at stå på scenen. Det er skideskægt. Og helt fantastisk at dele min musik med min medmusikanter og mit publikum. Det er fantastisk, når det lykkes. Nærmest ubeskriveligt. Man deler noget overnaturligt. Og når man deler den følelse med andre, så er det helt magisk.

Musik er meningen med mit liv.

Jeg har undervist de sidste 14 år. Et af de steder, hvor jeg personligt har udviklet mig, er at blive bedre til hurtigt at se, hvad eleverne har brug for. Hvilke knapper man skal trykke på. Jeg er et meget følsomt gemyt, så jeg kan fornemme folk inde i mig selv. Med alderen bliver man også mere empatisk.

Man kan jo heller ikke gå ind som en robot og behandle alle ens. En stor del af det at være underviser er nemlig at kigge på den enkelte og forstå, hvor mennesket er psykisk. Forstå, hvor personens humor er, hvor hurtigt vi kan skride frem i undervisningen, og hvor meget pres jeg kan lægge.

En af de ting, jeg elsker ved at undervise, er den udveksling af energi, der er med eleven. Jeg får en masse energi fra eleven – selvfølgelig også musikken, men især eleven. Jeg giver altid mig selv 100 procent, og jeg vil have det samme tilbage.

Hvis en elev kommer ind og er helt oppe at køre over noget, han eller hun har øvet på eller har tænkt over noget i musikken, så skal du se passionen antænde i mig. Jeg kan ikke ud-passioneres.

Det kommer til at lyde lidt lommefilosofisk, men det, jeg plejer at sige, og som er super afgørende for alt i livet, er, at hvis man har god energi og god kommunikation, så kan man opnå ligeså meget, som man har lyst til.”

Har du lyst til at se, om du kan være den første til at ud-passionere Mads Sonne? Så kan du prøve en gratis prøvelektion med ham ved at udfylde denne formular!Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon