Hvad kan jeg forvente?

Guide til hvad du kan forvente af sangundervisningen hos Music Institute


Guide: Hvad kan jeg forvente af sangundervisningen hos Miles Music School?

Vi får tit dette spørgsmål. Derfor har vi udarbejdet en lille artikelserie, der beskriver både vores guitar, klaver, og sang-undervisning. I denne uge fortæller vores sangunderviser Anne, hvad du kan forvente og forberede dig på, inden du starter til sang hos os. Hun giver desuden tips og tricks til din øvning. God læsning.

Hvad skal jeg forberede, inden jeg kommer?

Første gang du kommer til sangundervisning, er du meget velkommen til at medbringe en sang eller et nummer, du godt kan lide. Hvis du ikke har meget erfaring, kan denne opgave dog være svær. Derfor er det heller ikke et krav at have noget med. Vi har altid forslag til en sang, du kan synge. 

Derudover kan det være en god idé, at have gjort sig nogle tanker om, hvad du gerne vil lære via undervisningen. Det kan være noget teknisk, så som mere power i stemmen uden at opleve hæshed. Det kan være at udvide sit omfang i stemmen. Det kan også være nogle bestemte sange eller en genre, som du særligt gerne vil arbejde med?

Hvis du er helt nybegynder, kan dét at skulle synge for en fremmed være en stor nok udfordring i sig selv. Det vil derfor være dit fokus i starten at turde og kunne føle dig tryg i at synge foran andre.

 

Hvad får jeg ud af undervisningen ud fra mit niveau?

  • Begynder: 

Du lærer din sangstemme at kende og får mere kontrol over den. Hertil får du nogle øvelser tilpasset til et begynder-niveau, som du kan lave derhjemme. Hvis du er helt ny er det særligt en fordel, at komme til sang fast én gang i ugen, så du vedligeholder alt det nye, som du lærer i starten. Der vil desuden være fokus på, at du føler dig tryg, da det at synge kan være grænseoverskridende i starten.

  • Let-øvet: 

Vi vil snakke om de udfordringer, der kan være for dig, eller som du tidligere har oplevet, når du synger. Hertil får du øvelser, som passer til dig og dit nuværende niveau, som du kan lave derhjemme. Vil vi få en snak om, hvad dine specifikke ønsker er og tilpasse et sangforløb derefter.

  • Øvet: 

Hvis du har erfaring med at gå til sangundevisning og arbejde med din sangstemme, kan du sætte nogle ord på, hvad du ønsker at arbejde med -og evt. hvad du tidligere har arbejdet med, og hvordan det virkede. Vil vi få en snak om, hvad dine ønsker er og tilpasse et forløb derefter. Jo mere trænet du er, jo mere får du selv mulighed for at påvirke undervisningen, så du får øvelser og støtte i lige præcis dét, du føler, at du mangler.

 

Hvordan og hvor meget skal jeg øve mig?

Udsagn som; “Sangere øver sig aldrig” eller “Jeg kan ikke øve mig som sanger” er en myte! Som sanger har du dit instrument på dig – du er faktisk dit instrument. Derfor kan din øvning bl.a. bestå i at strække og styrke de muskelgrupper, som din sangstemme er betinget af. Derudover er åndedrætsøvelser og stemmeøvelser også nøglen til en sund og stærk sangstemme. 

Vi laver altid et personligt program sammen med dig, som du kan gå igennem, når du øver dig derhjemme. Gerne dagligt – det rykker allermest! Og hellere halvdelen af dit program end ingenting på de særligt travle dage. Hvis øvelserne, du får til undervisningen, er nye for dig, er det ekstra vigtigt at gentage dem mange gange i løbet af ugen. I sangundervisningen arbejder vi med en muskulær hukommelse. Dvs. at dine muskler (altså din krop) skal kunne huske de nye teknikker, som du lærer. 

 

4 tips til øvning og den gode ‘sanger-form’ 

De fleste ved, at det der for alvor rykker, er alt det du får gjort mellem din ugentlige undervisning. Som sanger bærer vi rundt på vores instrument og kan ikke købe et nyt, hvis det går i stykker. Derfor er dét at være i god ‘sang-form’ vigtigt for din oplevelse af at synge og for din udvikling i undervisningen.

 

  • Holdning.
    Husk altid at stå godt på gulvet når du øver hjemme; ligesom du også gør det, når du er til sangundervisning. Sæt evt. din sangtekst op på væggen foran dig med et lille stykke tape, hvis ikke du har et nodestativ derhjemme. 

 

  • Kvalitet frem for kvantitet.
    Efter din opvarmning bør du først tage fat på de svære steder i sangen, sammen med de øvelser du har fået af din underviser. Derefter kan du prøve at synge hele sangen igennem. 

 

  • Mærk efter!
    Bliver stemmen hurtigt træt så hold en pause. Hellere synge 10 minutter sundt end 30 minutter, hvor stemmen til sidst føles slidt. På sigt vil du opleve, at stemmen ‘kommer i bedre form’ så du kan synge i længere tid, uden at føle dig træt i stemmen. 

 

  • Optag dig selv.
    Et af mine bedste tips er at optage dig selv. Eventelt kan du også optage din undervisning. At lytte (kontruktivt) til sig selv er en fantastisk måde at høre sine styrker i stemmen, sin fremgang og de ting man vil forbedre/arbejde med.

 

Jeg skriver, at man skal lytte kontruktivt. Dét, jeg mener, er, at man ikke skal være ‘fejl-finder’ når man lytter til sin egen stemme. En metode kan være først at finde 3 gode steder i sin optagelse. Derefter 3 steder du vil forbedre, hvis ikke du var fuldt ud tilfreds med din optagelse. Vi skal ikke lave problemer, der ikke er der. Så hvis du er glad for din optagelse, skal du endelig holde fast i det!

Dette er også en måde til at få mest mulig ud af din undervisning på, da du selv kan sætte ord på, hvad du vil arbejde med til sangundervisning og dermed snakke med din underviser om det – og endda forklare det tydligere, da I kan lytte sammen til din optagelse. 



Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
  • Denne vare er beskyttet og kan ikke købes.
Din Kurv
    Anvend kupon