David har en kæmpe operastemme

David har en kæmpe operastemme, men drømmer om at croone som Frank Sinatra

Serie: Vi sætter fokus på, hvem vores undervisere egentligt er som mennesker. Hvad der rører dem, motiverer dem, og hvorfra deres kærlighed til musik stammer. Hos Music Institute er det nemlig passionen, der holder det hele kørende. Både hos vores lærere - og vores elever.

David Kragh Danving har sunget pop og jazz – og er en fortrinelig operasanger. Men i hans hjerte sidder en lille crooner, som bare drømmer om at blive sluppet løs.

Af Emil Foget

Selvom musikskolen på Nørre Søgade svømmer i lyd fra klaverer, guitarer og sangstemmer, er det ikke svært at adskille bølgerne og finde frem til David Kragh Danvings stemme. Den ligger som en dyb baroton bølgetop i hele huset.

Den beder ikke om plads, den kræver det.

Men sådan har det ikke altid været. Da han startede i sin hjembys drengekor var han sopran – altså en af de helt lyse. Så kom puberteten.

David er ung, høflig og med håret slikket tilbage. Han har altid haft musikken i livet, men drømmen om at leve af det, kom først på efterskolen.

Når han ser sig selv i spejlet, drømmer han om at croone – som Frank Sinatra, Nat King Cole og Dean Martin.

“Det er sjovt. Jeg har tit tænkt på, hvorfor jeg startede til kor. Men jeg tror egentlig bare, at mine forældre synes, det var et godt sted at få noget socialt. Sådan startede det i Assens fælleskor – med det sociale.

Da jeg først startede, kunne jeg slet ikke stoppe igen. Jeg fik nogle rigtige gode venner, som jeg også er venner med i dag. Det er nogle af de tætteste venner, jeg har. Vi er nærmest vokset op sammen i de næsten 15 år, vi har sunget i kor.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at det skulle være i musik, jeg skabte min vej. Men da jeg kom på efterskole, flyttede jeg fokus over på klaveret og havde sangen i koret ved siden af. Jeg spillede i en masse bands og fik øjnene op for jazzmusik, der blev min store interesse i nogle år.

Det mønster fortsatte lidt i gymnasiet, hvor jeg spillede mere klaver i bands, end jeg sang. Men at være sanger, det var min store drøm.

Man har helt sikkert en forestilling om, hvad der er størst og fedest. Men egentlig er det vigtigste, at man har det sjovt med det, man laver. Og så er det jo lige meget, om man underholder i små huse rundt omkring eller The MET i New York.

Men for at være helt ærlig, så vil jeg gerne have oplevelsen af at rejse rundt og optræde. At have så meget efterspørgsel, at man ikke kun spiller i Danmark, men også er eftertragtet i udlandet. I nogle forskellige operahuse eller koncertsale rundt omkring.

Det behøver ikke være nogle bestemte steder. Men mere oplevelsen af, at man kan rejse rundt med sit job og leve 100% af det. Der tror jeg, at jeg får mit “jeg-gjorde-det-mor”-øjeblik. Hvis jeg kan leve 100% af at synge.

Jeg har en skjult drøm om at optræde med et big band. At være solist. Sådan en crooner som Frank Sinatra, Dean Martin og Nat King Cole. Men det øver jeg mest bag lukkede døre. Det er en drøm, drøm.

Mere opnåeligt er det at arbejde med operaen. Det har jeg gjort, og det vil jeg gerne gøre mere. I sommeren 2018 var jeg en del af operacyklen under Operafestivalen. Vi var fire personer, der cyklede operaen ud i gaderne. Vi cyklede ud i kostumer, og så slog vi os op på Nørrebro, et torv eller i Indre By, og så gav vi et uddrag af en opera. Det var rigtig sjovt at prøve.

Jeg har været så heldig, at jeg i de sidste par år har fået lov til at vende tilbage til min kirke i Assens og optræde som solist. Finn, der leder koret, er glad for at få et kendt ansigt tilbage. Det viser jo, hvad koret kan. At de her drenge faktisk kan blive til, hvad de vil. De kan gå alle mulige veje. Det viser den gode uddannelse, der er i koret.”

Er der en Frank Sinatra gemt inde i dig. Eller måske noget helt andet. Book en introtime med David Kragh Danving her og find ud af det.Få tips, tricks og videoerdirekte i din indbakke

0
    Din Kurv
      Anvend kupon